ביתא – בית קולינרי

sarit_goffen-2703

אם יש משהו שמדליק אותי זה קונספט "זאב בעור כבש". כמו בוטיק קטן ושכוח אל שיש בו בדיוק בגדים שאני אוהבת, או מכונית קטנה שמרביצה ביצועי רכב ספורט. כך בדיוק חשנו אני ובעלולי אחרי חוויה מאד טובה ומפתיעה ב"ביתא קפה".

חיפשנו איך לבלות את יום הנישואין שלנו בשעות בוקר שגנבנו לעצמנו אז אחרי דייט בסינמה סיטי ("זרים מושלמים" – רוצו לראות), חיפשנו מקום נעים, טעים וקרוב לאכול בו צהריים. בעקבות המלצה של חברה קרובה הגענו להרצליה ונכנסנו לבית קפה במרכז המסחרי.

מה שבמבט ראשון נראה כמו עוד מקום נחמד לקפה ומאפה – גג סלט ניסואז וטוסט התגלה כאחד המקומות היותר משובחים בהם סעדנו בחודשים האחרונים.

בית הקפה משרה אווירה שכונתית ביתית ומעוצב בסגנון וינטג'י.

sarit_goffen-2483

ביקשנו מהמלצרים המלצות ובדיוק כמו שאפשר לצפות ממסעדות שף הגברברים הנאים שמילצרו במקום, שלטו באופן מוחלט בחומרי הגלם עד רמת טכניקות הבישול ואף היו מאד החלטיים בהמלצותיהם מה שהקל עלינו את הבחירה.

אל מול המנות שיצאו ממטבח השף של "ביתא קפה" היינו קצת פעורי פה שלא נדבר על הטעם.

לפתיח הוגש לנו לחם הבית עם חמאה ומטבלי מיונז לימוני מהמם, פסטו פטרוסיליה מרענן ולראשונות בלי בושה תקפנו 3 מנות:

  1. טרטר מוסר ים בגספצ'ו – מנה מעולה, טריה וקלילה בה שולבו גם קרוטונים ואבוקדו.
  2. פטריות מלך היער – פטריות בשרניות על קרם תירס חלקלק ומרוכז שאי אפשר היה להפסיק לאכול.
  3. פרי האדמה – מנה מטורפתתתת של דלעת ערמונים צלויה, סלקים, אגוזי מלך מסוכרים בסילאן ולאבנה משובחת. מתאימה לטבעונים אגב וזה המקום לומר שזה מקום ידידותי לטבעונים וגם לנמנעים מגלוטן.
    20170516_134353

 

אחרי כל זה כבר התחלנו לשבוע אבל אני ובעלולי לא פראיירים – יש קיבולת ובעיקר היתה סקרנות לטעום מהעיקריות.

בחרנו פסטה עם שרימפס ושמנת שהגיעה בצבע של רוטב רוזה אבל מיד הועמדנו על טעותנו והובהר שהכתמתנות במנה נובעת ממיץ גזר מרוכז. מנה טעימה.

המנה השניה – כבדי עוף עם שעועית לימה ענקית ותרד היתה ההיי לייט. הרבה זמן שלא אכלנו מנה משביעה, מעניינת בשילובה וכזו שגם מרגישה בריאה ומחזקת. השעועית היתה נימוחה וטעימה הציר המשותף של שני המרכיבים היה פשוט מענג.

sarit_goffen-1633

עם לשון בחוץ וכפתור חצי פתוח המשכנו באומץ אל תפריט הקינוחים והזמנו קראמבל תפוחים חם שהיה טעים והפתיע עם קליפות פומלה מסוכרות בתחתית ושימו לב – מלאבי פרג עם רוטב דובדבנים. אוי כמה שזה היה טעים! בעלולי כמעט בכה כשנגמר… הטיל עלי לשחזר את הקינוח בבית. מה שכמובן לא יקרה גם אם אתאמץ.

כשתחקרנו אחד משותפים במקום, אלי לוי התבהרה התמונה – על הרכבת התפריט אחראית השפית המוכשרת איילת לטוביץ' שזכורה לרובנו מהתקופה הטלוויזיונית שלה.

לטוביץ' שמזוהה מאד עם בישול בריאותי וחומרי גלם מובחרים הפליאה לייצר תפריט לא פחות ממעולה במקום.

sarit_goffen-3733

העלויות לגמרי סבירות (ראשונות 36-46 ש"ח, עיקריות סביב 60 ש"ח).

עשו לעצמכם טובה בין אם אתם תושבי הרצליה ורמת השרון ובין אם אתם יותר רחוקים – בקרו בפינת החמד הקולינרית הזו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *