ולנטיינ'ס DAY – איפה לאכול?

20170208_131311

ולנטיינ'ס דיי הוא עוד הזדמנות להתעורר מהשיממון הזוגי, מעול היומיום ולהתרפרש בבילוי רומנטי. מבין סדרת ההמלצות שנביא לכם בימים הקרובים חשבתי להמליץ לכם על מסעדה, כזו שסעדתי בה לאחרונה ואחת הבודדות שסיפקו לי "מנה גדושה" של הנאה וגם של אוכל.

אני מדברת על "טאבולה", המסעדה האיטלקית הוותיקה בהרצליה פיתוח. היה הגיוני לצפות שאכנס למסעדה יקרה ונפוחה בגלל המיקום אבל החוויה כולה התבררה כסופר נעימה.

נתחיל מהנגישות והנוחות (יש חניות על המדרכה ממול למסעדה ללא עלות כמו גם שפע של חניה ב"אפור" ברחובות הסמוכים) נמשיך בעיצוב (בעלת המקום, דפנה ברגר היתה בעברה מעצבת פנים והדבר ניכר באווירה) המסעדה מרווחת, צבעיה בהירים, שילוב העץ הכפרי שבמתקני היינות, גזעי עץ אותנטיים שהוכנסו אל תוך המסעדה, בריקים כחיפויי קיר, מראות, בחירת ריהוט וכמובן מפות איטלקיות משובצות – מייצרים מיד נוחות, נינוחות ושייכות.

התיישבנו בשולחן רומנטי עם נרות, פרחים שלגמרי משרת את אווירת יום האהבה הקרב והצצה בתפריט גילתה לנו שפע של אפשרויות: מנות ראשונות, עיקריות, פסטות, קינוחים – מטבח הנשען על האוכל האיטלקי אבל בהחלט גם משרת קהלים נוספים כמו טבעונים, ילדים ועוד.

הגענו לארוחה רעבים במיוחד (שילוב של קרניבורית אוכלת-כל יחד עם פרטנר נוטה לטבעונות). היותה של דפנה ואבירם הבעלים קרניבור וטבעונית כמונו, תרם לנו לא מעט במגוון. בכלל בשיחה איתם מתחוור העקרון מאחורי המגוון – ישראלים אוהבים מכל וכל והרבה, יש אוהבי בשר שצריך לתת להם מענה, אך גם קהל טבעוני הולך וגדל, יש ילדים ולכן יש כאן מנות פשוטות שקוסמות להן וגם מנות מורכבות וייחודיות לאנינים. הישראליות האמיתית עוד תתגלה בהמשך בגודל המנות המפתיע.

לאחר עיון ארוך בתפריט והסבר מפורט ממלצר סימפטי, החלטנו להזמין למנות ראשונות פוקצ'ה עם מטבלים, סלט קפרזה, מרק מיניסטרונה ואנטיפסטי. כל אלה הגיעו די מהר וכאן יש מקום לציין את המרק המהביל והנפלא שמכיל כ"כ הרבה ירקות שהסמיכו אותו (בצל, סלרי, גזר, אפונה, גריסים, עגבניות שרי ועוד). טעמו יהיה נפלא ומרקמו כשל נזיד. למרות כמות הראשונות הנכבדה התיאבון שלנו רק נפתח.

20170208_133513

למרות שהיינו רק זוג הזמנו מנה של קדירת עדשים עם אורז בר, טורטליני ערמונים וריזוטו פירות ים, יחד עם פסטה טבעונית שנקראת טריו וצבעיה המהפנטים נובעים מירקות (סלק, תרד, גזר).

20170208_143207

חלק מהמנות הוגשו כפי שעיניכם רואות במעין סירים קטנים ובכמות יותר ממספקת. לא שהגודל לא קובע אבל הטעם… ובכן, טעים זה אנדרסטייטמנט. הריזוטו היה עשוי מצוין, קרמי ונימוח. פירות הים שהונחו עליו היו דשנים, טריים וטעימים. קדירת העדשים הטבעונית שמשום מה לא היו לנו ציפיות גבוהות ממנה התגלתה כמנה מאד עדינה וטעימה. בלי תיבול מיותר שולבו שם העדשים עם עשבי תיבול, אורז ולא היה קשה לחסל גם אותה.

מנת הטורטליני בהחלט ראויה לציון עם רוטב שבו גבינת עזים, חמאה והרבה מאד ערמונים חתוכים ורכים. בעיקר הורגשה הרמוניה בטעמים, סיפוק מן הכמות (לא היה צריך לחפש פירות ים, ערמונים וכו' הם היו שם ובשפע).

20170208_140403

ביקשנו המלצה על קינוח וקיבלנו אל השולחן קינוח אחד בו חלקנו ואם לא היה קהל היינו הולכים מכות על מי מסיים אותו (או מזמינים עוד אחד אם לא היינו מפוצצים). מדובר ב"קורסו ואנוצ'י" – כדור של שוקולד משובח שממולא בקרם קוקוס שקדים ואגוזים. הוא מוגש על משיחת קרם ירוק ויפה שמסתבר כטחינת פיסטוק ושקדים ועמו מזכיר אפילו מרציפן. שילוב של ביס מהשוקולד בתוך הקרן הירוק גרם לנו להשמיע קולות שמתאימים יותר לצימר שאמור לבוא אחרי המסעדה… פשוט פיצוץ בפה. הקינוח אגב מתאים גם לטבעונים!

20170208_144207

כשחקרנו לגבי המטבח של המקום מסתבר שאת המטבח מנהל שף הארי סינג שמוצאו בכלל הודי אך הוא מתמחה במטבח האיטלקי זה שנים רבות, על הקינוחים והמאפים במסעדה אחראית אשתו רותי סינג, שמוצאה בכלל מארגנטינה.

במקום יש חללים לאירועים פרטיים מכמות קטנה של תריסר ועד 150 איש.

בשורה התחתונה – אם נעים, נוח, טעים, משביע ומצחשב גם בטבעונים (ובמחיר סביר) – אני כבר סגרתי לנו שולחן לערב הValentin's!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *