מהמדף בסופר אל המדף שלי

20170209_084416

איך אני אוהבת חידושים שקולעים לטעמי… אני לא פוקדת הרבה את הסופרמרקט כיוון וקניות הן נחלתו הבלעדית של בעלולי אבל כשיוצא לי אחת לתקופה לנחות ברשתות המזון השונות אני מבחינה מיד במוצרים חדשים או בכאלה שרלוונטיים אלי וטרם ניסיתי.

תמיד אבל תמיד מתעכבת במעברי מוצרי אפייה וכאן לפני שבוע נתקלתי במוצר כיפי של "מימונ'ס" – טארטלטים אישיים (כוסיות בצק פריך קטנות למילוי). יש בכל חבילה 12 ואפשר לעשות איתם מה שעולה בדעתי (כבר בסופר התחילו להציף אותי תכנונים). 12 זה לאירוח צנוע או רק למשפחה אם עומדים לארח כמות שלא רוחים כמובן שיש להצטייד בעוד (קשה לי להאמין שאדם יסתפק ב-1 או 2

חטפתי הביתה ומיד מילאתי בפודינג וניל + עיטור תותים טריים שיש עכשיו בשפע.

החבאתי בחלק הפנימי של המקרר ושלפתי בשבת בפני בני משפחה מופתעים. לא ממש תיקנתי את הרושם שלהם שאני הכנתי הכל בעצמי (נו נו נו). בתכלס: לקח לי 6 דקות כולל חיתוך התותים מעל. הטעם היה טוב ללא טעמי לוואי. מניחה שקונדיטור שף היה עושה את זה יותר מוצלח אבל כמארחת מן היישוב אני יותר ממרוצה. הצצתי באתר המתכונים של מימונ'ס וראיתי מתכון למילוי של קרן לימון וציפוי מרנג שגם לא נראה מסובך במיוחד… בעבור 15.90 ₪ אני מרגישה שקיבלתי תמורה מצוינת.

מוצר נוסף שדגתי באותו מסע קניות הוא "ממרח טחינה עם שוקולד ללא תוספת סוכר של אחווה" – קופסה שנראית בדיוק כמו קופסת ממרח שוקולד אך מכילה 42% משומשום מלא, ללא סוכרים, ללא שומן טרנס, ללא כולסטרול וללא צבעי מאכל. את ממרח טחינה עם שוקולד של אחווה הרגיל אנחנו צורכים כבר מהקיץ. אני בדעה שאי אפשר למנוע מהילדים את "תענוגות החיים" אפשר רק למנן ולמזער נזקים. אז אני לא שולחת אותן עם כריכי שוקולד לבית הספר אבל מרשה מעת לעת להתפנק עם ממרח שוקולד טחינה או טחינה עם סילאן. הבנות עפות על הטעם (למען האמת גם נורא אוהבות טחינה). ניסיתי לשלב את הממרח בעוגות שמרים וזו הצלחה מוחצת.

עכשיו כשהבחנתי באותו המוצר רק ללא תוספת סוכר הייתי כבר סקרנית לחלוטין. כשהגענו הביתה הכנתי פרוסת לחם מרוחה ואני אישית (די אנינה!) לא חשתי בהבדל ממשי בטעם מהממרח עם הסוכר. מה שכן שמתי לב שהממרח מומתק במלטיטול אז אולי פחות מתאים לילדים אבל בשבילי עובד נפלא. בבואי לפלח קוביית שוקולד מהארון, ממוקמת לו האופציה הזו שמהווה תחליף נפלא (לפעמים גונבת כפית ישר לפה…) מומלץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *