שירי הסירים (והמחבתות)

20160923_112659

חגים ובישולי חגים מביאים איתם חידושים בתחום המטבח והשנה עושה רושם שיש שיאים בתחום הסירים: הצעקה האחרונה בתחום היא טכנולוגיית הארד אנודייזד – חומר גלם חזק ועצמתי לסירים ומחבתות. רשת "נעמן" לקחה את זה צעד אחד קדימה והשיקה סדרה כזו בשיטת iron spray כלומר הייחוד שלהם: גם תחתית שכולה אינדוקציה מלאה, גם מרוססת בשכבות של ברזל (משפרת ביצועי אינדוקציה ומפחיתה אנרגיה וזמן בישול משמעותית), בשכבת אלומיניום ליציבות והולכת חום שווים וחוזק, ובשכבת ציפוי חיצוני לשימוש בתנור בטמפרטורה גבוהה. יש כאן לטענת המשווקים חסכון בזמן בישול של כ-30%! וגם באנרגיה כפועל יוצא. מעל הכל ציפוי נונסטיק וכל היתרונות של ציפוי מונע הידבקות וחוסך שימוש בשמן וכיו"ב. כל זה הוסבר לי בתיאוריה וסחבק כמובן אוהבת לבדוק בעצמה. 30% פחות מזמן הבישול אמרתם? בודקת עם סטופר… איזה מאכל הכי קל לבשל על הדקה? אורז! הכנסתי כוס גדולה של אורז לסיר מהסוג המדובר עם כוס וחצי מים על הלהבה המתאימה כיסיתי ועשיתי חישוב שאם מתאים לאורז 20 דקות בדיוק אז פחות 30% זמן זה 14 דקות שצריך להיות מוכן. המתנתי ל-14 דקות והאמת הרגשתי שלמה עם האורז רק כעבור דקה אבל לא נתקטנן אכן עבד הרבה יותר מהר משמעותית במבחן האורז. בישלתי ביום למחרת גם תבשיל רציני יותר (תבשיל של קוביות בקר ברוטב) מה שלוקח לי כשעה ו-45 בשגרה וכאן התרכך כבר אחרי שעה ו-15 דקות. עם הכניסה לחורף משמח אותי לחשוב על השימוש בו למרקי קטניות. הוא מתאים לתנור, לכל סוגי הכיריים, למדיח, ומעוצב בשיק.

%d7%a0%d7%a2%d7%9e%d7%9f-%d7%a1%d7%99%d7%a8

לחברת Arcosteel  יש את סדרת אטלס שהיא המקבילה לסדרה של נעמן מבחינת טכנולוגיית הארד אנודייזד – כלים חזקים המחזיקים מעמד לאורך זמן משום מעשויים מחומרי גלם באיכות גבוהה ביותר בטכנולוגיות מתקדמות. עם ציפוי חזק ביותר ועמיד לאורך שנים ומאפשר בישול וטיגון תוך שימוש בכמות מזערית או ללא שמן כלל. לאחר התנסות במחבת שלהם חייבת להגיד שפרט להבטחה להנאה מהמוצר לשנים ארוכות לא הבחנתי בהבדל משמעותי מסדרת Arcosteel Marble M4 הקודמת עם יכולות נון-סטיק ייחודיות מונעות הידבקות לשימוש מופחת בשמן מיציקת אלומיניום עם פיזור חום אחיד. שזה לא רע – יש לי את סדרת MARBLE  כבר שנה ואני נהנית ממנה מאד. רק שהכלי מסדרת אטלס לא הפגין ביצוע שונה או מפחית אנרגיה/זמן מהסיר של נעמן או מהמחבת הקודם שלהם עצמם, אולי רק לאורך השנים תתגלה עמידות.

20160924_0901122
מימין ארקוסטיל marble משמאל סולתם רדד אלומיניום רב שכבתי

הסדרה המקבילה מבית "סולתם רדד" היא SUPREME – סירים העשויים מאלומיניום טהור, והתחתית עשויה בגימור – Full induction  לפיזור חום אחיד ואופטימלי ממקור החום אל כל שטח תחתית הסיר, ולטענת היצרן מקצרת את זמן הבישול בכ – 30%.  אני קיבלתי מחבת להתנסות לכן הפעם לא ניסיתי תבשיל מורכב והחלטתי לערוך ניסוי פשוט של הרתחת מים במחבת הנ"ל מול מחבת של סולתם רדד באותו גודל מסדרה מיושנת של פלדת אל חלד יותר כבדה ומאסיבית. 2 כוסות מים על אותה להבה לקח להרתיח במחבת המיושנת חמש וחצי דקות ובמחבת SUPREME שלוש דקות בדיוק! המהירות כאן עובדת – אבל יש לציין שהמחבת נמצאת אצלי פחות משבוע ולמרות שבקושי השתמשתי בה ניכרות כבר שתי שריטות בציפוי שלה… מקווה שהסירים יותר עמידים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *