על שום מה?

עיב

בכל הנוגע למטבח אני מהאסכולה הישנה שלא מקצרת תהליכים – לא מרככת כרוב למילוי במיקרוגל, לא משתמשת באבקות מרק ואינסטנט ים יותר מדי ובטח שלא מוותרת על שימוש בבצל ובשום קפוא.

השבוע התארחתי אצל חברה לערב בנות אינטימי ובתפריט היה סלמון בתנור עם שעועית ירוקה מאודה.

למנה שהיא הכינה היה ניחוח מטורף מה שדי השאיר אותי פעורת פה כיוון ומדובר בחברה שלא נמנית על המשקיעניות במיוחד. רוב ימות השנה בני משפחתה סועדים בחוץ ואם כבר בבית אז באדיבות הפיצריה השכונתית או קופסאות של שאריות מסבתא.

עברנו משלב הריח לשלב הטעימה ובשלב הזה כבר היינו בטוחים שהגברת הזמינה מנה ממסעדה אסיאתית והעבירה לכלי הגשה משלה.  כדי לגרום לה להוכיח ביקשתי ממנה לשלוף מתכון במיידי

וכשהיא אכן שלפה הבנתי שזה קל מאד להכנה ואז השתכנעו כל האורחות להכין.

להלן המתכון:

מצרכים:
חתיכות פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כל אחד – נקי עם העור בצד אחד

מספר כפות שמן זית לפי מספר הנתחים (ככף לכל נתח)

טבליות שום טרי קפוא דורות (יחידה על כל נתח)

טבליות ג'ינג'ר טרי קפוא דורות (יחידה על כל נתח)

מלח ופלפל

1 תפוז

שום דורות צילום ארקדי רסקין

אופן ההכנה:

  1. להוציא את טבליות השום והג'ינג'ר של דורות לקערית קטנה, להשאיר בצד שיימסו  ולערבב יחד עם שמן הזית.
  2. להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי למטה.
  3. להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית, השום והג'ינג'ר. מלח פלפל לפי הטעם.
  4. יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה. את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.
  5. לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן – 10 דקות, להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ- 4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז.

אסכולה ישנה כבר אמרתי? לא נוטשת את הטריים אבל רבאק היה לזה טעם מחודד, טרי וטעים אני לגמרי משאירה לי במקפיא מגשיות של דורות ויש מצב סביר שזו תהיה אחת ממנות החג אצלנו…

בתיאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *