פחמימות החוצה

לחם

מי שחי את עולם הדיאטות והתנסה בתזונה דלת פחמימות/דיאטת אטקינס/אורח החיים קטוגני  – מכיר בעיקר את הגעגוע ללחם ומוצריו.

התמכרות למתוקים חולפת די מהר, באופן מפתיע, והגוף מתרגל לצרוך יותר חלבונים וגם יותר שומנים ומהם מפיק את האנרגיה שלו כך שיש השפעה לא רק על המשקל אלא גם על ערכי הגלוקוז בגוף.

היום כבר יודעים (מגובה במחקרים) שפחמימות ובייחוד ריקות משפיעות באופן שלילי על הגוף ומי שנמנע מהן – מרוויח מכל הבחינות.

אישית, הדיאטות הכי מוצלחות שלי כללו הימנעות מפחמימות.

אבל… ויש כאן אבל ענק – הדבר שהכי קשה להתנתק ממנו הוא לחם. לחם מעבר להיותו טעים הוא פשוט פתרון נפלא לנשיאת מזון אל מחוץ לבית – לעבודה, ללימודים, לנסיעות ארוכות, פיקניקים ומה לא. כריך פותר הרבה מאד בעיות.

כנ"ל ארוחות חפוזות כשחוזרים הביתה מורעבים וכריך או צנים סוגרים את הפינה.

אז לחם ללא פחמימות בכלל קשה מאד לייצר ולא מצאתי על המדף. ואלה שמכינים בבית ורוקחים מכל מיני תחליפים כמו קמח שקדים, זרעוני פסיליום, טחינה או חמאת שקדים – יקרים מאד, מטריחים וטעמם לא מזכיר לחם אלא מרקם של עוגה לחה. אגב ממליצה למתעניינים להצטרף לבלוג של גולדי "הכל זהב" ולקבל רעיונות למתכונים דלי או נטולי פחמימות.

diet-617756_960_720

מה שכן מצאתי זה לחם פשתן (של "ביכורים") שמורכב מקמח פשתן (39%), מים, גלוטן חיטה, מחמצת שיפון (מכיל גלוטן) מלח, ממתיק (מלטיטול), חומצת מאכל (חומצה אצטית), משפרי אפיה , גלוטן חיטה, מלח, דקסטרוזה, קמח סויה, אנזימים, מעכב חמצון (חומצה ציטרית), מייצב (גומי קסנטן), שמרים. הוא לא דל קלוריות בפרוסה יש בין 60-70 קלוריות בממוצע.

הלחם לא מתאים לחולי צליאק או נמנעים מגלוטן אבל כן מיועד לשומרים על המשקל. לגבי חולי סוכרת אני לא רוצה לקחת אחריות כי איני יודעת איך אכילת הנ"ל משפיעה על ערכי הסוכר שווה לבדוק בפיקוח.

אישית בעיני לא מצא חן השימוש במלטיטול (ממתיק אלכוהולי מלאכותי) ונדמה לי שהיו קונים יותר אם היה נעשה שימוש בסטיוויה במקום.

יכולה עם זאת לומר שהטעם ממש סביר, ונכון שבהיעדר חיטה אין טעם חזק של לחם אמיתי אבל פרוסה כזו יכולה בכיף להחזיק כריך לעבודה או צנים חירום לבית. התחושה כשמחליפים את הלחם הרגיל בלחם פשתן תורמת לתחושת קלילות ויש שיפור בתחושות של אי נעימות במעיים.

הלחם מגיע כשהוא קפוא ויש לשמור אותו במקפיא. אני ממליצה להכין אותו בטוסטר (מצנם) כי גם טעמו משתפר ודומה יותר ללחם אחרי קליה.

פרט לכך, ראוי להתייחס לרכיב הפשתן אשר מכיל חומצת שומן אומגה 3. יש בלחם כזה סיבים תזונתיים הנוסעים מקליפות זרעי הפשתן והאינדקס הגליקמי שלו נמוך, מה שמיטיב עם ערכי הסוכר וגם שומר על שובע ממושך יותר.

ערכים מדויקים: פחות מ-1 גרם פחמימה לפרוסה, 29 גר' חלבונים ל-100 גר', 15.7 גר' סיבים תזונתיים ל-100 גר', 0.9 מ"ג אומגה 3, ללא תוספת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *